Čokoládový "dortík" s tvarohem
INGREDIENCE
250 g tmavé čokolády (Lindt - je bez lepku)
80 g másla (né margarín)
120 g cukru krystal
2 vejce
80 g mouky Schar Mix B
1 lžíčka prášku do pečiva
INGREDIENCE - tvaroh
250 g tvarohu
50 g třtinového cukru
1 lžička kukuřičného škrobu nebo bramborového
1 vejce
POSTUP
Ušleháme tvaroh, cukr, škrob a vejce a necháme připravené v míse.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Necháme trochu vychladnout. Mezitím si do pěny vyšleháme vejce s dvěma lžicemi studené vody a cukrem - šleháme do pěny. Za stálého šlehání k husté směsi přidáme rozpuštěnou čokoládádu. Opět šleháme dokud se nespojí v kompaktní směs. Potom postupně za stálého šlehání přisypeme mouku s práškem do pečiva. Dortovou formu nebo vyšší koláčovou vymažte máslem a LEHCE vysypte moukou, ale opravdu lehce.
Čokoládovou směs vlijte do formy a rovnoměrně rozetřete. A teď je čas na tvarohovou směs. Tu nerovnoměrně rozmístěte po hromádkách na čokoládovou směs a vidličkou, nožem nebo něčím jiným z vrchu promíchejte, aby jste získali mramorový vzor
Tentokrát troubu tak nerozpalujte, pečte opravdu pozvolna a krátce. Já předehřála cca na 180°C a pak pekla 20 minut na 160°C. Pokud budete zkoušet špejlí, tak se vám vždy těsto bude trochu lepit, ale musí být ztuhlé, né tekuté :o)
Jak už jsem psala v úvodu. Pokud se vám ho podaří přesušit, tak ho dejte na 5 vteřin do mikrovlnky a on krásně změkne:o)
TIP : podávejte s vanilkovou zmrzlinou, nebo zakysanou smetanou....je to výborné a trochu odlehčíte silnou čokoládovou chuť
Čokoládový "dortík" s tvarohem
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.