Bezlepková dýňová polévka s domácími kukuřičnými lupínky

INGREDIENCE

1 muškátová dýně

1 l kuřecího vývaru

hrst bazalky

pepř,sůl

100 g másla (né margarín)

1 větší cibule

INGREDIENCE - lupínky

1 hrnek kukuřičné mouky HARI MASA

1/2 hrnku studené vody

sůl

POSTUP

Do hrnce vložíme máslo, na jemno nakrájenou cibuli, dýni na kostičky a 20 minut dusíme přiklopené pokličkou. Přidáme pepř a sůl. Po 20 minutách přilijeme 1 litr kuřecího vývaru, hrst bazalky a necháme přejít varem. Ručním mixérem rozmixujeme polévku, dochutíme, povaříme a vypneme plamen. Do horké polévky nakonec vlijeme sladkou smetanu a můžeme podávat :o)

Lupínky si připravíme následovně : hrnek mouky a vodu smícháme a vypracujeme v těsto. Na silikonové podložce, nebo na prkénku potaženém folií vyválimě těsto na tloušťku cca 3 mm. Prostě tak, aby se nám to dobře vykrajovala. Vykrojené lupínky osolíme a smažíme společně s dýnovými semínky na oleji do zlatova. No a máte hotovo :o)

TIP : pokud máte rádi ostřejší polévku, tak můžete přidat třeba chilli, je to taky moc dobré!

Bezlepková dýňová polévka s domácími kukuřičnými lupínky

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek