Bezlepkové polentové jednohubky

 

Ingredience

500g polenty

voda dle návodu

hrst sušených rajčat naložených v oleji

mozarela

100g proscuito nebo podobná šunka

hrst bazalkových lístků

sušené oregano

olivy

snítka rozmarýnu

 

POSTUP

uděláme si polentu dle návodu na obalu, přidáme lžičku soli a sušené oregano. Pekáč vyložíme pečícím papírem a hotovou polentu vylejeme na pekáč. Pěkně uhladíme povrch a necháme vychladnout. Vychladlou polentu si rozkrájíme na požadované čtverečky, protože pokud to neuděláme před upečením, tak pak už polentu jen těžko rozkrájíme přes její upečený povrch. Takže máme nakrájeno a můžeme na grilu zapéct dozlatova povrch polenty. Po upečení čtverečky obrátíme a opečeme i jejich druhou stranu. Už jen krátce, protože potřebujeme spodní stranu trochu vysušit.

Nakrájíme si velmi nadrobno sušená rajčátka, bazalku a trochu zakápneme oliv olejem. Směs rovnoměrně rozprostřeme na jednotlivé čtverečky a povrch ozdobíme trojůhelníčky mozarely, kouskem proscuta, olivou a snítkou rozmarýnu dle fotky

Přeji dobrou chuťku :o)

 

 

Bezlepkové polentové jednohubky

mnam 2 :-)

Datum: 11.11.2013 | Vložil: Mačka Zmačkaná

Opäť som sa nechala inšpirovať (každý nájdený recept vždy nejako obmením :-) ) a výsledok?! Tí čo nad polentou inokedy krútili nosom po chvíli len smutne pozerali na prázdny plech

polentovky

Datum: 16.02.2013 | Vložil: Zuzana

Dnes jsem zkoušela polentové jednohubky a dle vašich rad v úvodu jsem použila větší množství polenty a byla jsem ráda, že jsem použila té polenty víc :o) Byly výborné a návštěva je všechny zblajzla !

Přidat nový příspěvek