Dobry den, kolik kosicku udelam z Vaseho receptu? Muzu pouzit i obycejnou hladkou mouku ci celozrnou? Dekuji.
Bezlepkové slané košíčky plněné lososovým krémem
INGREDIENCE NA TĚSTO
1 pomazánkové máslo
1/2 prášku do pečiva
1 lžička soli
1 a 1/2 kelímku pomazánkového másla mouky Jizerky
INGREDIENCE KRÉM
1 pomazánkové máslo
1 tvaroh
svazek kopru
štáva z půlky limety
pepř
sůl
130 g uzeného lososa
POSTUP
Z ingrediencí si připravíme těsto a dáme vychladit zabalené ve folii do lednice.
Krém si připravíme tak, že pomazánkové máslo, tvaroh, najemno nasekaný kopr - opravdu sekejte na jemno, protože to pak při polykání škrábe v krku :o)), najemno nasekaný losos, šťávu z limetky spojíme v krém. Já si krém ještě rozdrtila ponorným mixérem, protože pak se mi lépe stříkal a kousky se nezasekávaly v nástavci cukrářského pytlíku:o)
Košíčky si vtlačíme do formiček a pečeme v předehřáté troubě do té doby dokud nezrůžoví:o)
Vychladlé košíčky plníme pomazánkou z cukrářského pytlíku. Ozdobíme kousek lososa, snítkou kopru a posypeme čerstvě rozdrceným barevným pepřem:o)
Bezlepkové slané košíčky plněné lososovým krémem
košíčky
Datum: 04.01.2013 | Vložil: pro Marcelu
Dobrý den, to je zvláštní. Pravděpodobně jste je pekla na moc vysokou teplotu a moc dlouho. Já je peču v předehřáté troubě na 220°C a po vložení košíčků do trouby okamžitě snižuji na 160°C. U receptů moc teploty pečení neuvádím, protože každý má jinou troubu, ale asi začnu :o) Košíčky se pečou do lehkého zrůžovění, opravdu krátce. Také záleží na skladování. Pokud je neplníte ihned po vychladnutí, tak košíčky mají tendenci vysychat, takže se musí skladovat v igelitovém pytlíku. Pokud máte troubu která silně peče, tak je pak lepší dělat košíčky v silnější vrstvě těsta, aby tolik nevyschly, ale pak máte méně prostoru na náplň. Příště budu v receptech více podrobnější :o)
košíčky
Datum: 04.01.2013 | Vložil: marcela
Košíčky jsem měla tvrdé, nevím, jestli to je dobou pečení a vůbec nevyběhly. Nevíte, kde je chyba? Lososový krém byl chutný.