Bezlepkové košíčky plněné povidly s čokoládovým krémem

 

INGREDIENCE NA TĚSTO

1 pomazánkové máslo

1/2 prášku do pečiva

2 lžíce cukr moučka

1 a 1/2 krabičky pomazánkového másla mouky Jizerka (raději méně a pak si přisypat dle potřeby)

 

INGREDIENCE NA NÁPLŇ

povidla dle potřeby

rum

skořice

 

INGREDIENCE NA KRÉM

250 ml smetany

1 lžíce medu

150 g 70% čokolády (Lindt bez lepku)

1 máslo

1 lžíce cukr moučka

 

POSTUP

den předem si připravíme krém. Smetanu zahřejeme s čokoládou a medem a mícháme do té doby, dokud se čokoláda nerozpustí, ale směs se nesmí vařit. Dáme vychladit do lednice přes noc.

Pak si připravíme těsto. Smícháme všechny ingredience a dáme ve folii na chvilku vychladit do lednice. Těsto vtlačujem do malých košíčků a pečeme v předehřáté troubě do zrůžovění.

Povidlovou náplň si připravíme tak, že smícháme povidla s rumem a skořicí.

Druhý den si ráno vyndáme z lednice čokoládovou směs a společně s máslem necháme cca. tak na 3 hodiny na lince, aby měli stejnou teplotu. Pokud bychom to neudělali, tak by se nám krém mohl při šlehání srazit. Nejprve si ušleháme povolené máslo společně s cukrem. A to tak dlouho, dokud máslo není hladké a spojené s cukrem. A ted pozor. PO LŽICÍCH za stálého šlehání přidáváme čokoládovou směs. A to tak, že vždy počkáme až se nám jedna dávka zašlehá a pak teprve můžeme přidat další. Pokud se vám stane, že se vám krém srazí, tak do misky přidejte lžici dalšího másla a šlehejte. Nevím jak je to možné, ale funguje to - taky se mi to stalo :o) No a pak už jen šlehejte a šlehejte, dokud směs nezhoustne a není krásně nedýchaná - trvá to docela dlouho, tak vydržte :o)

Máme vše připraveno a můžeme plnit. Košíčky nejprve naplníme povidlama a pak si naplníme cukrářský sáček ušlehaným krémem. Raději plňte košíčky ihned po ušlehání krému. Košíčky po naplnění posypte čokoládovými hoblinami, které jste si připravili ze zbylé čokolády. A to tak, že si vemete škrabku na brambory a strouháte hoblinky. Čokoláda musí být měkká, nesmí být studená, protože pak se hoblinky drolí. Nastrouhané hoblinky si dejte hned do lednice, at se vám pak s nimi lépe pracuje !

No a to je vše! Dobrou chuť !!!

Bezlepkové košíčky plněné povidly s čokoládovým krémem

výtečné!!

Datum: 15.04.2013 | Vložil: Jana

Z motivační fotky, lákavého receptu i kladné recenze jsem překonala strach z možného nezdaru krému :)) a vrhla se na výrobu. Výsledek byl nad očekávání. Super. Jednoduché. Výborné. Vizuelně dokonalé. Na oslavu narozenin parádní náhrada omšelých dortů. Díky tomu jsem byla rodinou povýšena na kulinářského umělce :))) Díky vřele.! Budeme "pokoušet" i další recepty.

výborné!

Datum: 19.02.2013 | Vložil: Martina

Tak tohle cukroví jsem nedávno dělala na narozeninovou oslavu a bylo úúúúúžasné! Četla jsem komentáře v diskusi, že košíčky měl někdo tvrdé, ale asi to bylo tím, že byly v moc tenké vrstvě. Autorka sice píše, že mají být v co nejtenčí vrstvě, ale nesmíte to úplně vytlačit. Některé jsem hodně vytlačila a vůbec nevyběhly a byly tvrdé. Ty co jsem tolik nevytlačila tolik byly přesně akorát :o) Ty co jsem nechala v HODŇE silné vrstvě tak hodně vyběhly, ale dalo se to zachránit během pečení, kdy jsem je trochu zmáčla !
Za recept děkuju a tleskám! Bylo to nejlepší mini pohoštění co bylo na stole, každého překvapila kombinace krému a povidel. Jednoduché a geniální!

Přidat nový příspěvek