Sněhové pusinky máčené v čokoládě a obalované v arašídech

 

INGREDIENCE

3 bílky

210 g pískového cukru

1 čokoládová poleva CARLA (mají ji v Albertu mezi zdobením na cukroví, je bez lepku)

50g mletých neslaných arašidů

POSTUP

Než začnete pracovat se sněhem, tak si připomenem jak pracovat se sněhem na pusinky. Základ je, aby se do bílků nedostala ani kapka žloutku, mísa musí být čistá a suchá, šleháme nejdříve pomalu a pak výkon zvýšíme na maximum, do bílků přidáváme špetku soli. 

Do poloušlehaného sněhu zašleháme po malých částech polovinu cukru. Druhou polovinu vmícháme ke konci, do ušlehaných bílků.

Sáčkem s ozdobnou špičkou pak stříkáme tvary na pečíčí papír a sušíme je v jen mírně vyhřáté troubě (100 až 130 °C). Pokud nemáme cukrářský pytlík, tak můžeme lžičkou nanášet malé kopečky :o)

Pak si rozehřejeme ve vodní lázni polevu a pusinky z půlky vždy namočíme v čokoládě a pak obalíme v nastouhaných arašidech. Necháme vychladnout a můžeme dát na stůl :o)

TIP : No a ted to pečení. Záleží jakou máte troubu. Základ je nedávat do šíleně předehřáté touby. Opravdu si jí nahřejte tak na 100°C a pečte (sušte) cca 1 hodinu. Nevyplatí se pospíchat, protože pak jsou pusinky uvnitř lepivé. Když jsem je pekla naposledy, tak jsem je dala do vyhřáte trouby, v které jsem pekla celý den cukroví a teplotu stáhla na 100°C a bylo to špatně. Pusinky spadly a připekly se. Takže opravdu dodržte tech 100°C

 

     

 

  

 

Bezlepkové sněhové pusinky máčené v čokoládě a obalované v arašídech

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek