Bezlepkové malinové kytičky

 

Ingredience na těsto

300 g mandlí

5 vajec

1 lžička skořice (zarovnaná)

4 vrchovaté lžíce cukr moučka

1 lžička kypřícího prášku do pečiva

 

INGREDIENCE na krém

130 g cukr moučka

1 lžice rumu

2 lžíce malinového sirupu

malinová marmeláda

1 lžíce rumu do marmelády

Tubička s uckrovou polevou na ozdobení (běžně ke koupi v Albertu)

POSTUP

Oddělíme si žloutky od bílků a ušleháme se špetkou soli tuhý sníh. Žloutky a cukr moučka ušleháme do pěny. Za stálého šlehání přidáme jemně umleté mandle, skořici a kypřící prášek.  Mixér tentokrát neodkládáme a zašleháme tam rovnou i bílky.

Pečícím papírem si vyložíme plech a těsto na něj krásně rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě cca 30-45 minut (zase záleží na typu trouby). Těsto nám lehounce vyběhne. Vyndáme ho z trouby. A ted pozor! Jelikož je povrch těsta hrbolatý, tak ho musíme obrátit a natírat spodní stranu těsta - pokud budete chtít. Můžete natřít i tu horní, ale mě se lépe pracovalo na "rubu". Takže si těsto vyklopíme vrchní stranou na linku na kterou jsme si dali čistý pečící papír (pomocí něho pak těsto přesuneme zpět na plech), sloupneme pečící papír a počkáme až vychladne. Poté přesuneme znovu na plech. Těsto potřeme malinovou marmeládou smíchanou s rumem. Marmeládu do těsta pěkně vetřeme, aby se vsákla.

Potom naneseme polevu, kterou jsme si připravili smícháním rumu, cukru a malinového sirupu. Pokud je poleva moc tekutá, tak zahustíme přidáním moučkového cukru. Pokud je moc hustá, tak naředíme sirupem.

Těsto si musíme dát někam vychladit a nejlépe přes noc do lednice. Tvary se pak lépe vykrajují.

Připravíme si vykrajovátka, ale né moc složitá. Nejlepší jsou kolečka nebo kytičky, protože těsto by v malých otvorech zůstávalo. Vykrajovátka si před každým použitím lehce namočíme do vody.

Pokud máme vše vykrájeno, tak si ozdobíme  a můžeme dát vyschnout do krabice :o)

 

Bezlepkové malinové kytičky

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek